OBS! Den här artikeln är inte längre aktuell så den fungerar som en bra guide om hur slotten Wizard of Gems fungerar. Däremot kan man inte vara säker att detajer längre stämmer som till exempel maxvinst eller återbetalning. Det är upp till dig att säkerställa att det stämmer. Tänk även på att det gäller 18+ för spel och att man ska spela ansvarsfullt och aldrig spela för pengar man inte har råd att förlora. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.se.

Här nedanför börjar den nu mera daterade artikeln om Wizzard of Gems:

Speltillverkaren Play’n Go lanserade deras rykande heta slot Wizard of Gems i början av december 2015 – en lättsam spelautomat med trevlig grafik och flera härliga specialfunktioner, inte minst den klassiska lavinfunktionen.Utvecklare: Play’n Go
Lanserad: December 2015
Antal hjul: 5
Vinstlinjer: 20
Maxvinst: 1 250 000 kronor
Lägsta möjliga insats per snurr: 2 kronor
Högsta möjliga insats per snurr: 1 000 kronor
Återbetalning: 96,66%


Slutspurten av 2015 är här och speltillverkarna spänner sina muskler – slotsen släpps med täta mellanrum och vissa är bättre än andra. Wizard of Gems är, utan tvekan, en av de mer tilltalande med sitt speciella kombinationstema.

Den klassiska fruktmaskinen är uppiffad till mer modern touch och påminner starkt om det hyllade mobilspelet Candy Crush och till detta har de fått in lite trolleri; en trollkarl som vid sidan om pekar med sin stav och hen får en betydande roll under free spins-rundorna. Det är kanske inte den mest väntande kombinationen av teman – mer lättsamt och skapar en tilltalande samt inbjudande mysfaktor.

Sloten påminner en hel del om Play’n Go’s succéautomat Gemix. Likheterna är slående, men skillnaderna likaså. Wizard of Gems är lite av en uppdaterad version och har all potential att bli en succé bland spelarna även den. Temat är tilltalar uppenbarligen en stor del av spelarskaran.Funktioner:

Lavinfunktionen:

Sedan starten av 2010-talet har den här funktionen blivit alltmer populär bland speltillverkarna – för att skapa varians i snurrandet. Namnet är avslöjande; när en vinstkombination skapas smulas symbolerna sönder för att de ovan ska falla ner och då kan fler kombinationer skapas under samma snurr. För varje lavin multipliceras de eventuella vinsterna med hela 5x.

Vilda symbolen:

Trollkarlen, som spelet kretsar runt, har sina formler i sin bok. I den hittas slotens wild, den som fungerar som en spridningssymbol för att skapa mer lönsamma kombinationer. Den saknar dock kraft att ersätta scatters.

Dessvärre saknar wilden multiplikator, men det är fortfarande en betydande symbol i sloten.

Scattersymbolen:

Symbolen prydd av en stjärna sprids över hjulen. Direkt kan de inte omvandlas till kontantvinster, utan istället free spins. Minst tre stycken betyder att du får 10 free spins och där finns det stora möjligheter till hisnande summor att peta ner i plånboken. Mellan 1-9 vilda symboler kommer placeras ut på hjulen under dessa.Gemix var en succé och eftersom Wizard of Gems är så pass lik, men med en rad faktorer som skiljer dem åt, är det inte svårt att förutspå att även denna slot kommer bli omtyckt bland spelarna i allmänhet och i synnerhet de som har en förkärlek till Play’n Go’s spelautomater.

Som helhet är det ändå en spännande slot som har potential att växa. Lönsamheten – 96,66% i ROI – är över medlet men ändå inte i det absoluta toppskiktet.

Vilken typ av spelare passar den då? I första hand de som inte vill ha en alltför actionfylld spelsejour och tycker om den lite mer lättsamma typen – risken är hyfsat liten, det är vinst på en stor del av snurren men maxvinsten är ändå enorm: en bra bit över miljonen.

Grafiken och ljudet samspelar väl och utstrålar en rejäl mysfaktor, passande till det mindre snabba tempot. Och funktionerna är klassiska; framförallt lavinfunktionen innebär att det blir extra spännande att spela.

Wizard of Gems passar kanske inte alla casinospelare som handen i handsken, men tyckte du exempelvis om Gemix, eller andra av Play’n Go’s spelautomater för den delen, kommer den här sloten med all säkerhet uppskattas.  

Tänk även på att det gäller 18+ för spel och att man ska spela ansvarsfullt och aldrig spela för pengar man inte har råd att förlora. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.se.