Intresset runt bingo börjar breddas rejält bland olika målgrupper i och med lättillgängligheten via internet. Här tittar vi närmare på hur det är och fördelarna med att spela online.

Flera av de stora onlinecasinona har till och med egna bingoavdelningar medan andra riktar in sig helt och hållet på den odödliga spelklassikern – allteftersom intresset ökar.

Det finns, vilket säkert är bekant för de flesta, flera olika bingotyper; variant-, mönster-, 90-bollars-, 75-nummers-, och klassisk bingo är några av de mest populära spelen, såväl online som i de fysiska hallarna.

Fördelarna med onlinebingo

Fördelarna med att spela online kontra i en fysisk bingohall är många; oavsett om du vill spela med några ören eller stora summor per bricka under en viss spelsejour, är det enkelt att ändra insatserna på nolltid. Sedan är nästan allt automatiserat och det är egentligen bara att luta sig tillbaka och följa händelserna halv- eller helfokuserat. Föredrar du att sköta detta själv – finns sådana funktioner också.

Den absolut största fördelen däremot: vinstmöjligheterna. Summor i miljonklassen finns att hämta in och vissa av spelbolagen erbjuder progressiva bonusar, vilket innebär att alla som spelar bidrar till en pott och att denna växer, växer och växer – tills en ensam vinnare kammar in hela, ofta en austronomisk summa.

En av de största tjusningarna med bingo är – gemenskapen. Bara för att det sker online, framför en skärm, behöver det inte betyda att den varma, nästan familjära känslan som brukar skapas blir mindre påtaglig. Chattrum finns och till skillnad från de flesta andra mötesplatser med pengar i potten online, råder det nästan alltid positiv anda; spelare som hejar på och gratulerar varandra – inte sällan skapas också vänskapsband mellan människor i cyberrummen.

Händer även att moderatorer startar diverse chattlekar/-spel under spelsejouren – något som bidrar starkt till den starka gemenskapen och positiva andan.

Älskar du bingo – kommer du älska det online.  Tänk på att 18+ gäller vid spel och att man bör spela ansvarsfullt. Spelar du för mycket? Ring eller besök Stödlinjen.se så kan de hjälpa dig.

Man ska aldrig spela för pengar som man inte har råd att förlora och man ska aldrig se online betting eller bingo som en inkomst eller sätt att bli rik.